Skip to main content

Lämpöpumput

LVI-asennus ja rakennuspalvelu Oy

Asennamme maalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput omakotitaloihin, taloyhtiöihin, yrityksille, maatalouden käyttöön ja myös isompiin usean lämpökaivon kerrostalokokonaisuuksiin.

Suoritamme myös lämpöpumppujen huoltoja ja korjauksia. Hyvin asennettu lämpöpumppu kestää vuosia. Hyvin huollettu lämpöpumppu vielä pidempään.

Maalämpöpumppu huolettomaan lämmitykseen

Maalämpö on erityisen huoletonta lämmitystä. Kun maalämpöpumppu on asennettu ja asetukset ohjaus­yksikköön tehty, lämmitys ei vaadi lisätyötä eikä huoltoa. Maalämpöpumput ovat erityisen sopivia kohteisiin, joissa lämmitysenergian tarve on suuri – Tällöin myös saavutettu säästö energia­laskussa on suuri.

Uusissa rakennuksissa maalämpöpumput soveltuvat ennen kaikkea yli 160 m² omakotitaloihin ja keskitettyinä järjestelminä rivitaloihin ja kerrostaloihin.

Saneerauskohteissa maalämpöpumput ovat energiatehokas tapa korvata vanha paljon kuluttava energiamuoto.

Suosittelemme maalämpöpumpuissa sekä ilmavesilämpöpumpuissa asennettavaksi luotettavia Jäspi sekä Mitsubishi Electric -merkkisiä tuotteita.

Ilmavesilämpöpumppu päälämmönlähteeksi tai öljylämmityksen rinnalle

Ilmavesilämpöpumppu siirtää lämpöä ilmasta lämmitys- ja käyttöveteen. Hyvän laitteen vuosihyötysuhde eli COP-luku kilpailee jo maalämpöpumpun kanssa. Etenkin pieneen omakoti- tai paritaloon ilmavesilämpöpumppu on hyvä vaihtoehto silloin kun maalämpökaivoa ei kannata lähteä poraamaan.

Ilmavesilämpöpumppu sopii hyvin muiden lämmitysmuotojen, esimerkiksi öljykattilan rinnalle. Ilma-vesilämpöpumpuilla on saavutettu merkittäviä säästöjä esimerkiksi hallien lämmityksessä.

Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää

Ilmalämpöpumppu lämmitykseen ja viilennykseen

Ilmalämpöpumppu on erinomainen vaihtoehto suorasähkölämmitteisen kiinteistön lisälämmönlähteeksi. Ilmalämpöpumpun perusasennus tapahtuu päivässä. Se ei vaadi suurta työmäärää tai muutostöitä. Ilmalämpöpumppu tuo kaivattua säästöä energiakuluissa, on huoleton käyttää ja säätää, eikä asennuksineenkaan maksa suuria summia. Ilmalämpöpumppu asennetaan usein myös sisäilman viilennykseen. Kesäasunnoissa ilmalämpöpumpulla lämpötila voidaan talvikuukausinakin pitää plussan puolella.

Mitsubishi Electric, Midea ja Hitatchi ovat asennetuimmat ilmalämpöpumppumme.

Uusiutuvan energiamuodon lämmitysjärjestelmät

Meiltä saat modernit lämmitysjärjestelmät.

  • Maalämpöpumput
  • Ilmavesilämpöpumput
  • Ilmalämpöpumput
  • Puu-, pelletti- ja hakelämpökattilat
Kysy lisää lämmitysvaihtoehdoista

Jäspi ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu (toisilta nimiltään vesi-ilmalämpöpumppu, IVLP, VILP tai ilves), on ottanut rytinällä jalansijaa maalämpöpumpuilta ja vakiinnuttanut paikkansa helppona ja säästävänä lämmitysmuotona omakotitaloissa. Vuonna 2019 Suomessa myytiin jo melkein 6500 ilma-vesilämpöpumppua tyytyväisille asiakkaille.

Jäspi ilma-vesilämpöpumput sopivat niin uudisrakennuksiin kuin vanhoihin taloihinkin, ja ovat varteenotettava vaihtoehto maalämmölle. Kumpikin lämpöpumppu ottaa ulkoilmassa olevaa auringon ilmaisenergiaa talteen ja kääntää sen talon ja käyttöveden lämmittämiseen ja ero maalämpöpumpun ja ilma-vesilämpöpumpun välillä on lähinnä investointikustannuksissa. Maalämpöpumppu tarvitsee porakaivon, vesi-ilmalämpöpumppu taas ei kaivoa käytä. Maalämpöpumppua voidaan käyttää myös talon viilennykseen.

IVLP:n kanssa voidaan käyttää rinnakkaislämmitysmuotoa, joka voi olla vaikka olemassa oleva öljy-/bioöljykattila tai sähkökattila – näin vanha lämmitysjärjestelmä saa jatkoaikaa elinkaarelleen.

Kysy lisää lämmitysvaihtoehdoista

Puu ja hake

Suomessa kulutettavasta energiasta noin neljännes tuotetaan puupolttoaineella. Puuenergia luokitellaan hiilidioksidipäästöjen suhteen melko neutraaliksi energianlähteeksi. Hakelämmitys soveltuu parhaiten esimerkiksi maatalouden kohteisiin, joissa polttoaine on omasta takaa ja keruuseen on resursseja.

Olemme asentaneet useita puu-, pelletti- ja hakelämpölaitoksia maatalouksille. Kauttamme saat Ala Talkkarin hakelämpölaitokset asennettuina.

Vaihda uusiutuvaan energiamuotoon. Tuhansien eurojen avustuksia riittää vielä öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle

Kysy meiltä, niin autamme. Voit lukea tuesta lisää myös ELY-keskuksen sivuilta.

Ota meihin yhteyttäLisää tietoa tuesta täältä